Het grote TienenTroef jaaroverzicht van 2018

Met het Gala van de Tiense Troeven in zicht, waar we de Tienenaars van 2018 in de kijker zetten, blikken we bij TienenTroef graag nog even terug op het bewogen jaar 2018. Een jaar waarin onze blog dagelijks mocht blijven groeien, enkele evenementen op poten kon zetten en leuke samenwerkingen kon uitbouwen. Maar welke stukken lazen jullie, onze trouwe lezers, nu het liefst? Samen met jou ontdekken we het hier. We tellen af van 10 naar 1, net zoals we aan de start van dit nieuwe jaar ongetwijfeld allemaal deden.

 

10. Tienen’s got talent

Je zag het ongetwijfeld wel passeren, Tienens eigen Gilles Thiry schopte het tot in de finale van Belgium’s Got Talent. Dankzij deze prestatie werd hij door jullie dan ook genomineerd voor het Gala van de Tiense Troeven en maakt hij kans op de award voor ‘Tiense Artiest van het Jaar’. Daar neemt hij het op tegen An Roovers, die met haar ‘Atelier X’ dan weer naar Venetië trok en fotografisch talent Tharwa Said Photography.

9. An Jordens: Ik ben Tienens ‘number one fan’!

En wij zijn Ans ‘number one fan’. Ook op 1 februari 2019 zal An de presentatie van het Gala weer voor zich nemen en de avond in goede banen leiden. Het verbaast ons dan ook niet dat An de negende plaats in dit jaaroverzicht wist te verzilveren.

8. Poezen en honden uit Dierenasiel Tienen hebben een nieuwe voorzitter

De lezers van onze blog zijn duidelijk dierenliefhebbers. Het interview met Sebastien Tonneus, de nieuwe voorzitter van het Tiense dierenasiel, staat dan ook mooi te stralen op de achtste plaats.

7. 11 tips voor een Tiense ‘staycation’

Wie deze zomer in Tienen vertoefde, bezocht ongetwijfeld enkele van de vele staycation plekjes die redactrice Britt voor ons verzamelde. Hoeveel van haar 11 tips heb jij gevolgd?

6. Antje Kestens, powerwoman van de Veemarkt

Antje Kestens, 22 jaar jong en nu al een onmisbare waarde tijdens stadsfestival Suikerrock. Wij wisten een klein half uurtje uit haar drukke Suikerrockschema in te palmen voor een fijn gesprek.

5. Kestens: “Wij zijn het grootste burgerinitiatief in de stad.”

Pal in het midden van dit overzicht landt Walter Kestens. De man achter Suikerrock eindigt net een plaatsje hoger dan dochterlief.

4. Zo goed voor uw relatie als naar de Ikea gaan & hipper dan Temptation Island: Tienens eerste Escape Room ‘Breakout Tienen’ is hier!

Alweer een finalist voor het Gala van de Tiense Troeven, ditmaal één van de Oud College pop-ups die naast de concullega’s van Pincho en French Made Patisserie strijdt voor de titel van ‘Tiense Starter van het Jaar’. Ontsnappingskoningen Sean Reniers en Brecht Marsoul scoorden goed dit jaar en mogen met trots de vierde plaats innemen.

3. Daisy Depré opent pop-up met eigenwijs DNA in Oud College

Ook de top 3 wordt geopend door een bewoner van het Oud College, en niet de minste, Daisy Depré opende er afgelopen juni haar pop-up D&A. Een plek met een zeer eigenwijs DNA waar je ongetwijfeld je eigen DNA tegen het lijf loopt.

2. Schoolleerkracht bakt old skool zuurdesembrood

Wie op dinsdag, vrijdag of zaterdag de pop-up site van het Oud College al eens betrad, heeft het ongetwijfeld al geroken: het ovenverse zuurdesembrood van Brut. Een verdiende tweede plaats voor deze schoolleerkracht turned bakker.

bakker BRUT

And the winner is….. (zo die zin hebben we dan al geoefend voor het Gala)

 

1. Op weg van Kumtich naar het Land van Morgen: Tibeau ‘Voltage’ Reynaerts

Maar de absolute topper met de meeste lezers van heel 2018 is onze huis-dj van het Gala van de Tiense Troeven van 2017: Tibeau ‘Voltage’ Reynaerts.

Maar wat was jouw artikel van 2018? Laat het ons weten in de comments.

 

Tekst: Yana Vandeborne

Foto’s: TienenTroef fotografen